Nieuwe indeling woonkamer - Alphen aan den Rijn

Een nieuwe keuken, die ook echt verschil moest maken

Na 16 jaar was het tijd voor een nieuwe keuken. Ja, dit werd ons eigen ‘projectje’. De huidige keuken stond daar waar de keuken volgens de bouwtekening ‘moest’ staan. De verandering zou bestaan uit andere fronten en werkblad en koken en spoelen zouden een andere plek krijgen. Toch was ik niet tevreden, ik wilde wat anders!

Wij houden van koken, lekker eten en drinken met vrienden, dus de keuken verdiende meer aandacht. Toen kwam ik op het idee de keuken een centrale plaats te geven in de kamer. Eigenlijk veel idealer: hierdoor is de eettafel naar het raam verplaatst, dus veel meer licht en beter zicht op de tuin. Bovendien hebben we nu een ‘chillplek’ erbij waar we genieten van muziek en een mooi boek lezen.

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is deze keuken. Daarom heb ik voor mooie warme gegroefde houten fronten gekozen, gecombineerd met een sprekend werkblad. Deze combinatie is van blijvende schoonheid. Om wel een beetje tegendraads te zijn, heb ik als spatscherm tegels gekozen, dit maakt het geheel wat eigenwijzer en stoerder.

En als je toch bezig bent: de donkere plavuizen zijn vervangen voor een strakke en neutrale gietvloer in een warme kleur.  Hierdoor krijgt de rest van de kamer de aandacht die het verdient.

Door de neutrale basis kon ik nog genoeg kleur gebruiken: op de muren en in accessoires en verlichting. Een frisse groen gecombineerd met een prachtige warme aubergine en her en der een vlak of streep oudroze. En, we hadden weer plek voor ‘onze Tattinger’, ooit op de kop getikt in een eetcafe in Utrecht voor een tientje. In het zicht vanaf de keuken. Bij het raam in onze ‘lees- en luisterhoek’ heb ik een raamzit ontworpen met lekker veel kastruimte. Deze is helemaal op maat gemaakt. De aubergine kleur in de nis heb ik doorgetrokken op de kasten, waardoor deze als het ware wegvallen. Onder de zit-vensterbank is nu alle ruimte voor de muziekinstallatie en voor de vele lp’s en boeken. En ook hier kunnen we genieten van het zicht op de tuin. Een complete metamorfose zonder aanschaf van enig nieuw meubelstuk; bank, eettafel etcetera zijn allemaal behouden gebleven.

Deze wissel is dus heel goed uitgevallen! Meer ruimte en licht, een grotere keuken en zomaar een heerlijke leefhoek erbij! 

fotografie: Marlieke Fotografeert

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op!

 

  © 2022 Marianne Dijkstra. Alle rechten voorbehouden | Kvk 77647467 | BTW NL003222055B19 | TEL 0650401311 | MAIL   marianne@marinier.nl

Using Format