''Ik houd ervan als dingen niet precies kloppen, dat maakt het interessant.''We spenderen veel tijd in ruimtes waar we wonen en werken, extra fijn dus als dit ruimtes zijn die bij je passen en waar je blij van wordt. Ik vind het heerlijk om dit stap voor stap te realiseren voor mensen. Beginnend bij een bepaald gevoel of idee, dit vertalen naar een ontwerp en vervolgens zo te visualiseren dat je het eindresultaat al bijna voor je ziet. Het hele proces van inspiratie naar realisatie voelt als een feestje. En het is fijn om de stress van het inrichten weg te kunnen nemen bij mensen, en ze zorgeloos laten toeleven naar hun nieuwe interieur.  

“Wist je trouwens dat mensen beter functioneren en opgewekter, gezonder en gelukkiger zijn in een omgeving met een goede sfeer?”

Ik heb een aantal vakopleidingen gedaan: Interieurontwerp en Interieurstyling bij het NIA en diverse cursussen zoals Sketchup (een computer 3D tekenprogramma), interieurtekenen en kleuradvies.

Maar voor ik in dit vak terechtkwam, heb ik eerst jaren als Facility Manager gewerkt in de kinderopvang. Daar ontwikkelde ik meer en meer interesse voor de inrichting van de ruimtes. Plastic en felle kleuren werden langzaamaan vervangen voor hout en zachte materialen en rustige kleuren, met meer oog voor functionaliteit van de ruimte. Toen ik de kans kreeg om als interieurontwerper de look & feel voor een grote kinderopvangorganisatie neer te zetten, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Dat voelde goed!

Nu of nooit dacht ik, toen ik in 2020 startte met mijn eerste ‘eigen’ opdrachten en in 2022 officieel als ondernemer onder de naam MarInterieur verder ging. 


 

© 2022 Marianne Dijkstra. Alle rechten voorbehouden | KVK 77647467 | BTW NL003222055B19 | TEL 0650401311 | MAIL marianne@marinterieur.nl

Using Format