Eensgezinswoning - Schoonrewoerd

Woonvraag: we willen graag meer kleur, rust met een natuurlijke look, en wat te doen met de lege wanden? Ook waren jullie niet blij met het tv meubel en de wens was zachtheid in materialen (‘plof’bank, kussens, kleed).

De bank stond midden in de ruimte de andere kant op gericht en de nis was leeg en onbenut en de kamer kon inderdaad wel wat kleur gebruiken.

Om de niet al te grote ruimte licht en luchtig te houden heb ik voor zachte natuurlijke kleuren gekozen, een zachtgroene en een warme crèmekleur. De bank heeft een lichtgrijze kleur, het tv meubel in wit of zachtgroen. De houten planken geven gezelligheid en leiden de aandacht van de tv af.

Om de rechte lijnen te doorbreken en om de eethoek speelser en ruimtelijker te maken heb ik gekozen voor een ronde eettafel.

Om van de eethoek een ‘warme hoek’ te maken heb ik gekozen voor een brede strook groen op de muur en plafond. De basis op de lange muur is een crèmekleur die doorgetrokken wordt naar de keuken.

Door de bank tegen de lange muur te plaatsen en de nis te gebruiken voor kastruimte creëer je meer leefruimte. Een wandlamp aan de muur in plaats van een vloerlamp scheelt ook weer ruimte. Hierdoor is er nu plaats voor 2 fauteuils. In plaats van de hoekbank staat er nu een ruime bank met een hocker ervoor. Een hocker is flexibel en sluit de zithoek niet af. Een paar bijzettafels zijn voldoende.

In de keuken heb ik een plank toegevoegd en wandlampen.

En als kers op de taart: groene planten werken altijd sfeerverhogend. Plaats een kruidenbak in de keuken, een hangplant voor het raam... Naast de bank een wat hogere plant, bij voorkeur op stam zodat je ‘de ruimte houdt’. 


Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op!

 

© 2022 Marianne Dijkstra. Alle rechten voorbehouden | KVK 77647467 | BTW NL003222055B19 | TEL 0650401311 | MAIL marianne@marinterieur.nl

Using Format