Woonkamer - Alphen aan den Rijn

Woonvraag: We willen graag de woonkamer gezelliger hebben met neutrale kleuren maar toch met wat pit. Verder vinden we de stijlen hotelchique en industrieel erg mooi. Ook willen we graag een hele grote bank waar we samen met onze vier kinderen op kunnen chillen en tv kijken. Hoe kunnen we al deze wensen samenbrengen?

Ik heb de basis neutraal gehouden: de lange muur in de kleur Coffee Addict van LabPaint; dit verbindt en verlengt optisch de ruimte. Alle overige muren in de kleur Mushroom van LabPaint. Een accent in dezelfde kleurtoon, maar dan iets donkerder achter de grote afbeelding op de muur. De tv heb ik verplaatst naar de kortste muur, waardoor deze niet gelijk opvalt bij binnenkomst, of als je aan de eettafel zit. Door de enorme ruime kamer is er plaats voor een elementenbank. Zodoende kunnen ze allemaal tv kijken, maar ook aan de andere zijde zitten. Heerlijk is ook het hoekje met uitzicht over de hele kamer en naar buiten toe. Even een plek voor jezelf…

Op de wand achter de tv zijn kunststof panelen aangebracht, in een industriële look met een gouden streepje. Echt een eyecatcher! De deur naar de hal is vervangen door een taatsdeur, wat optisch een ruimtelijk effect geeft. Ik heb een grote stoere houten tafel uitgezocht waar heerlijk met z’n zessen aan kan worden gezeten en dan is er nog plek over… Het bankje achter de eettafel geeft een knus gevoel en maakt de entree van hal naar de kamer ruimer.

Kleuraccenten door kek geel tafeltje, de elementenbank bekleed met verschillende stoffen en kleuren. De eettafelstoelen hebben een lichte basiskleur, maar de eetbank mag er wel weer een beetje uitspringen.  De uitgezochte kleuren, materialen en meubelkeuzes omschrijven zich als industrieel en chique, maar zijn tegelijk warm en gezellig. Zo vormt het zwarte staal van de haldeur en de grote kast een mooi contrast met de warme visgraatvloer.


Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op!

 

© 2022 Marianne Dijkstra. Alle rechten voorbehouden | KVK 77647467 | BTW NL003222055B19 | TEL 0650401311 | MAIL marianne@marinterieur.nl

Using Format