Werk- en praktijkruimte - Noorden

Woonvraag: “Hoe maak ik een eenheid van werk- en praktijkruimte, met toch een duidelijke scheiding? De ronde tafel met kleed wil ik behouden.“

Voor een coach (Castellum Consult Coaching) met praktijkruimte aan huis, die bestond uit een werk- en spreekruimte ineen, was de wens hier een mooie combi van te maken. De cliënten moesten zich ‘veilig’ voelen en het werkgedeelte moest op een of andere manier gescheiden zijn van het praktijkgedeelte, maar toch met elkaar in verbinding staan. 

Het tafelkleed, de Pers, met de prachtige kleuren werd dus de Hoofdrolspeler!  De ruimtes heb ik met kleur van elkaar gescheiden, maar doordat deze terug in de Pers komen, blijft de ruimte een eenheid.

De sfeer in de praktijkruimte is warm en geborgen, doordat de wanden én het plafond een warme kleur groen hebben gekregen, waardoor je als het ware in een cocon zit. De ronde tafel en het zachte kleed geven warmte aan de ruimte. De metalen kast scheidt de ruimte, maar houdt ook openheid en laat het licht van beide kanten door. De zachtblauwe kleur bij de werkplekken oogt fris en zakelijk. De Friese klok matcht qua stijl met de Pers, maar dan wel met een knipoog. De ruimte is door kleur en de stalen kast in ‘tweeën gedeeld’, maar toch ‘communiceren’ ze met elkaar door de kleuren in het kleed en het zicht door de open kast. De ruimte is persoonlijk en warm geworden. 

fotografie: Marlieke Fotografeert

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op!

 

© 2022 Marianne Dijkstra. Alle rechten voorbehouden | KVK 77647467 | BTW NL003222055B19 | TEL 0650401311 | MAIL marianne@marinterieur.nl

Using Format